Juttusarjassa Meridiaani osk:n hoitajat kertovat, miten heistä tuli energiahoitajia.
Miten kiinnostuit energiahoidoista?

Minua ovat pitkään kiehtoneet tietoisuuteen liittyvät teoriat, tutkimukset ja niiden soveltaminen. Jokin vuosi sitten tulin lukeneeksi transformatiivisesta Matrix Energetics -hoitomuodosta muutaman kirjan, jotka todella imaisivat mukaansa. Tämän jälkeen perehtymiseni energiahoitoihin ja niiden taustateorioihin jatkui Alexander Loydin menestyskirjalla Paranemisen avain. Opettelin kyseisen energiahoitotekniikan ja aloin käyttää sitä menestyksekkäästi itsehoitona erilaisissa tunnepuolen ongelmissa. Tämän myötä myös kiinnostukseni keho-mieliyhteyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinointiin alkoi todella herätä. Halusin oppia koko ajan lisää.

Miten päädyit opiskelemaan Suomen Energiahoitajien BodyMind Energy Balancing Method -hoitomenetelmää?

Minulle alkoi olla selvää, että osallistun jollekin energiahoitokurssille. Erilaisia energiahoitotekniikoita on kuitenkin lukuisia, eikä minulla ollut selvää käsitystä, minkä opettelemisesta lähtisin liikkeelle. Vastauksen tähän kysymykseen sain Helsingissä alkuvuodesta 2016 järjestetyillä messuilla, joilla päädyin Suomen Energiahoitajien pisteelle hoidettavaksi. Hoidon aikana kurkkuni alueelta lähti purkautumaan jotain raskasta tunne-energiaa, joka sai minut voimaan hetkellisesti fyysisesti pahoin. Tunsin tuon energian purkautuvan painavien jalkojeni ja kihelmöivien nilkkojeni kautta. Hoitokokemus jätti mieleeni monta kysymystä, joihin halusin saada vastauksia.

Päätökseeni vaikutti myös se, että BodyMind Energy Balancing Method käsittää yhden sijaan useita eri energiahoitotekniikoita, ja menetelmällä on mahdollista saada apua monentyyppisiin ongelmiin.

Mitä apua olet saanut energiahoidoista?

Eniten olen itse saanut energiahoidoista apua tunnepuolen haasteisiin. Olen hoitanut niitä myös itsehoitona esimerkiksi purkamalla hankaliin muistoihin liittyviä negatiivisia tunnelatauksia sekä muuttamalla haitallisia uskomuksiani.

Toistuvasta, noin kuukauden välein vasemman lapani alueella aktivoituneesta kivusta olen niin ikään päässyt eroon. Toispuoleisen selkäkivun lisäksi myös hartiani tapasivat jähmettyä eri korkeuksille ja niskani jumiutua. Uskon selkäkivun loppumisen liittyvän erääseen hoitokertaan, jolla erästä spontaanisti esille noussutta tunnejuttua hoidettaessa paikallistin kipua ja tuntemuksia jossain selän puolella sydämen takana. Muistan siihen liittyvien ajatusten ja tunteiden olleen itselleni hyvin vaikeita ottaa vastaan ja hyväksyä. Niiden olemassaolon oli jotenkin yrittänyt piilottaa itseltään.

 

Miten energiahoitojen tekeminen muille lähti käyntiin?

Suomen Energiahoitajien koulutuksiin liittyi paljon harjoitushoitoja, joita varten etsin aktiivisesti hoidettavia. Kävin tekemässä vaihtarihoitoja muiden energiahoitajien kanssa ja jotkut sukulaiseni ryhtyivät hoidettavikseni. Vaikka olin tähän mennessä kokenut itse energiahoidoissa jo vaikka mitä, kesti jonkin aikaa, että aloin kunnolla luottaa omaan kykyyni tehdä energiahoitoja. Siihen ei mitään erityiskykyä tarvita, harjoitusta vain.

Luottamukseni kasvaessa olisin halunnut hoitaa heti kaikkia. Jossain vaiheessa kuitenkin hyväksyin sen, etteivät kaikki ole halukkaita ottamaan energiahoitoja vastaan. Niinpä päätin keskittyä heihin, jotka ovat tälle lähestymistavalle avoimia.

Nykyään minusta tuntuu aivan selvältä, että yksi tehtävistäni on tehdä energiahoitoja – ihan jo pelkästään siksi, että voin. Olen saanut huomata, kuinka paljon apua energiahoidoista on ollut, joten mielelläni pistän hyvän kiertämään.

 

 

Lisää kommentti