Helmikuisessa Pispalassa nenänpäätä nipistää pakkanen. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja kuuraiset puut loistavat kilpaa hangen kanssa. Astellessani sisään Rajaportin Hoitolan tutusta ovesta, on minua vastassa hymyilevä Siru Remes. Hän on juuri aloittanut työnsä Hoitolassa ja on kaikin puolin tyytyväinen tilaan:
“Tosi luontevalta tuntuu hoitaa, koko saunamiljöö tai tämän korttelin miljöö tukee tämmöstä hoitomuotoa. Helppoa saada ittensä oikeeseen tilaan.”, Siru tuumaa.

Hänen matkansa energiahoitojen maailmaan on on tapahtunut nopeasti ja vähän yllättäen, kun omien positiivisten kokemusten myötä koko Suomen Energiahoitajien koulutuspolku tuli tutuksi. Siru on 3-tason hoitaja.

Rajaportin saunan pihapiirissä on puhdistuttu, peseydytty ja hoidettu kolotuksia jo toistasataa vuotta. Perinteikäs Sauna lämpiää metrisillä haloilla, joiden hankintareissuista Saunan puuhamies Ilmari Lyymä kertoo hauskoja juttuja! Olemme houkutelleet Ilmarin hoitopöydälle, sillä täytyyhän saunan lämmittäjän tietää, mitä pihapiirin hoitopöydällä pöhisee! Kun kyselin aiemmin Ilmarilta, saisiko häntä haastatella hoidon vaikutuksista, hän tuumasi: “Kannattaakohan tuota kauheasti kysellä”. Lähinnä mies mietti, ettei vastauksista taida saada paljon juttua aikaseksi…

Sirun tekemän hoidon jälkeen kohtaan kuitenkin uteliaan ja hieman hämmentyneen miehen:
“Tosiasiallisesti tuntui, että täältä rentoutui hyvin”, hän sanoo ja näyttää niskan, kaulan ja hartioiden aluetta.
“Olihan tuo myös vähän kummallinen kokemus. Semmonen ihan hyvä kummallinen.” Mies jatkaa nauraen. “Olin myös valmistautunut, että mitään ei tapahdu, että kyllä se sillälailla yllätti. Kun sanotaan vaan energiahoito, niin ei se sano paljoakaan.” Ilmari tuumaa.

Itse jaan Ilmarin näkemyksen, sillä kohtaan saman ilmiön työssäni. Teen itse energiahoitoja säännöllisesti nyt kuudetta vuotta. Toisinaan asiakkaiden kanssa haastetta aiheuttaa se, ettei energiahoito oikeastaan kerro ihmiselle kovinkaan paljon siitä mitä tehdään. Ihan jo omia hoitokokemuksiani vertaillessani voin todeta tekemieni hoitojen olevan hyvin erilaisia, aina asiakkaan tarpeen mukaan. Toisen kanssa lähinnä keskustellaan ja tehdään tunnetyöskentelyä EFT-tekniikalla, kun taas toisen fyysinen keho kaipaa jäsenkorjausta ja kivunhoitoa. Joskus taas asiakas rentoutuu pöydällä niin syvästi, että voidaan puhua jonkin asteisesta shamanistisesta näynhakumatkasta.

Tämä kaikki on energiahoitoa. Me hoitajat työskentelemme, jotta ihmisen kokonaisuus saadaan tasapainoon. Tärkeintä hoitoon tullessa on oma intentio, oma vahva päätös ottaa itse vastuu omasta terveydestä ja halu parantua. Usko hoidon toimivuuteen on täysin toissijainen asia, jos ihmisessä on vilpitön halu parantua. Olen hoitanut hyvällä menestyksellä useita sellaisia miehiä, jotka vaimo on raahannut puoliväkisin hoitopöydälle. Usein nämä henkilöt eivät ole tullessa pitäneet energiahoitoa yhtään minään, mutta ovat vilpittömästi kaivanneet apua ja muutosta hankalaan tilanteeseen. Hoidon jälkeen keskustelu on ollut hyvin saman suuntaista, kuin Ilmarin kanssa kävimme aiemmin. Hoidon vaikutuksesta ja sitä seuranneesta rennommasta tilasta ollaan positiivisesti yllättyneitä. “Kuin taakka olisi pudonnut harteilta.”

Minun vinkki hoitoon tulijalle on: Jos olet suuntaamassa hoitopöydälle, toivon, että olet ensisijaisesti tulossa hoitoon parantumaan ja hakemaan apua itsellesi. Hoitomuoto on tehokas, mutta se ei toimi samalla tavalla kuin Burana. Silloin kun ihminen itse on valmis muutokseen ja tekemään työtä sairauden syiden kanssa, voi energiahoitaja auttaa paranemisen polulla valtavasti.

Rajaportin hoitola toivottaa hyvinvoinnin ystävät tervetulleeksi! Hoitolasta saa energiahoitojen lisäksi mm. Siirin akupunktiota ja saunahoitoja (http://www.inhimillinenvastaanotto.fi) sekä Tuomaksen ja Killen hierontoja (http://www.rajaportti.fi/hoitola.html).

Tervetuloa pehmentymään Rajaportille!

 

Jaakko Kaisto

Kirjoittaja on työskennellyt Rajaportin Saunalla energiahoitajana useamman vuoden. Hänet on valittu vuoden energiahoitajaksi vuonna 2018 (https://suomenenergiahoitajat.fi/uutiset/8).

Jaakon hoitajasivu ja ajanvaraus:
https://meridiaani.net/team/jaakko-kaisto/

Sirun hoitajasivu ja ajanvaraus:
https://meridiaani.net/team/siru-remes/