Juttusarjassa Meridiaani osk:n hoitajat kertovat, miten heistä tuli energiahoitajia
Miten kiinnostuit energiahoidoista?

Olen ollut aina hyvin käytännönläheinen ihminen enkä ollut kuullutkaan energiahoidoista ennen kuin sain kokea sellaista itse. Tapasin ihmisen, joka vähän kuin pyytämättä ja yllättäen välitti minulle energiahoitoa. Hän piti kättänsä vartalollani ja tunsin silloin voimakkaan tarpeen purkaa kehostani jotain TRE-stressinpurkuliikkeillä, joita olin joskus ohjatulla kurssilla kokeillut ja sittemmin harvakseltaan käyttänyt omatoimisesti.

TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises) on itsehoitomenetelmä, jonka avulla kehossa saadaan käynnistettyä luonnollinen tärinämekanismi. Tärinä vapauttaa jännitystä kehon syvistä lihaksista ja purkaa autonomisen hermoston ylivireyttä. Kun joudumme pelottavaan tilanteeseen tai tunnekuohun valtaan, kehomme alkaa automaattisesti täristä. Se on kehon luonnollinen tapa purkaa jännitystä ja palauttaa keho takaisin tasapainoon. Tämän ensimmäisen kohtaamisen jälkeen minulle tuli kummallisen hyvä olo, joten pyysin häntä vielä toisen kerran tekemään minulle sen ”saman jutun”. Sillä toisella kerralla, viidentoista minuutin jälkeen, minussa tapahtui niin suuri muutos, että jäin vaan energiahoidon jälkeen ihmettelemään erilaista, hyvää ja selkeä oloa, mitä en ollut tuntenut aikaisemmin. Olin tuossa vaiheessa ollut masentunut yli 20 vuotta.

Miten päädyit opiskelemaan Suomen Energiahoitajien BodyMind Energy Balancing Method -hoitomenetelmää?

Tämä uusi ystävä mainitsi minulle neuroplastisuuden ja energiahoidot, joten rupesin tutustumaan molempiin aiheisiin. Luin ja otin käyttööni Joe Dispenzan kirjan Luo itsesi uudelleen meditaatioharjoitukset ja rupesin etsimään tietoa energiahoidoista. Luin Johanna Blomqvistin kirjan Kvanttifysiikasta energiahoitoihin ja päädyin Suomen energiahoitajien luennolle energeettisestä jäsenkorjauksesta. Luennon jälkeen päädyin fyysisen kehon hoito -kurssille, ja päästyäni tekemään hoitoja, olin vakuuttunut hoidon toimivuudesta. Onneksi lähipiiristä löytyi muutama halukas ystävä, joiden kanssa sain harjoitella, sekä toinen energiahoitajaksi opiskeleva, jonka kanssa teimme vaihtarihoitoja ja samalla sain itsekin helpotusta omiin tuki- ja liikuntaelinhaasteisiini sekä stressiin ja unettomuuteen. Uskomusjärjestelmäni meni uusiksi muutamassa kuukaudessa.

Kun olin käynyt kaksi ensimmäistä Suomen energiahoitajien kurssia, minulle oli täysin selkeää, mitä aion tehdä jatkossa. Olin täysin varma, että teen energiahoitoja jatkossakin jossain määrin, ja päädyin käymään alle vuoden sisällä kaikki Suomen energiahoitajien kurssit ja tekemään harjoitushoidot myös nopeaan tahtiin. Vihdoin tuntui siltä, että elämässä on jotain järkeä sekä hyviä tunteita.

Mitä apua olet saanut energiahoidoista?

Kaikista suurin muutos, mitä energiahoidot ja neuroplastisuus ovat tuoneet elämääni, on parantuminen aikuiselämän mittaisesta masennuksesta. Muistan jo teini-iästä saakka sen outouden tunteen, sen vieraan tunteen, ahdistuneisuuden, mitä ei oikein voinut selittää. Viimeistään vähän päälle 20-vuotiaana kuormittavan ihmissuhteen jälkeen päädyin vuosikausiksi masennus- ja unilääkekierteeseen. Selviytymiskeinoni elämässäni oli työskennellä, opiskella ja harrastaa niin paljon, etten ehtinyt ajatella tai tuntea mitään. Masennus ja ahdistus oireili minulla enimmäkseen unettomuutena sekä kaikenlaisina fyysisinä vaivoina, etenkin tuki- ja liikuntaelinhaasteina. Yhdeksän vuotta sitten elämässäni tapahtui niin kuormittavia asioita, että päädyin lopulta terapiaan. Olin vältellyt terapiaa 10-15 vuotta, koska pelkäsin, että terapia vie minulta lopullisesti työkyvyn. Käytyäni terapiassa kaksi vuotta olin entistä huonommassa kunnossa ja jäin pidemmälle sairaslomalle. Vaihdoin terapeuttia, ja kun kolmen vuoden terapia oli ohi, oloni oli tyhjä ja alistunut. Minun kohdallani psykoterapia ei ikävä kyllä tuonut parannusta masennukseeni. Onneksi energiahoidot ja neuroplastisuus auttoivat minua paranemaan ja ottamaan vastuun terveydestäni.

Miten hoitojen tekeminen muille lähti käyntiin? Minkälaisia hoitoja teet?

Aloitin hoitojen tekemisen heti ensimmäisen kurssin jälkeen. Onneksi ystäväpiiristäni löytyi muutama halukas, joille sain tehdä hoitoja. Lisäksi löysin heti alkuun henkilön, jonka kanssa tehdä hoitoja puolin ja toisin. Liityin osuuskunta Meridiaaniin, josta olen saanut ympärilleni tukijoukon ja vertaisia, joita ilman tämä työ ei olisi niin hauskaa. Halusin auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti ja opiskelin myös ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (LCF Life Coach). Valmennuksen eri tekniikoilla olen oppinut mm. syvällisen tunnetyöskentelyn tärkeyden ja koen, että energiahoito ja valmennus tukevat toisiaan mitä parhaimmalla tavalla. Tästä voit lukea lisää valmennuksesta. Vahvuuteni on EFT-tunnetyöskentely, jota käytän hoitotyössäni, silloin kun se asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopii. Olen myös Access Bars® fasilitaattori. Access Bars® -hoidot poikkeavat Suomen energiahoitajien hoitomuodosta, ja on ollut upea saada käyttöönsä lisää toimivia työkaluja erilaisiin tilanteisiin niin itselle kuin asiakkaillekin. Lue lisää Access Bars -hoidoista.

Mikä on kantava ajatuksesi hoitotyössä?

Tavoitteeni on auttaa ihmisiä löytämään itsestään ne voimavarat, joiden avulla he voivat elää täysipainoista, hyvää ja onnellista elämää. Haluan auttaa ihmisiä tulemaan tietoisemmiksi kehosta, mielestä ja tunteistaan. Olen kiitollinen siitä, että energiahoitojen sekä ratkaisukeskeisen valmennuksen avulla voin tukea asiakkaita heidän elämässään.

Tutustu Sirun hoitaja-sivuun ja yrityksen sivuihin.

Sirun tarina löytyy myös kirjasta Nyman, Sohvi: Liian nätti masentuneeksi. Basam Books 2022.