Palvelut

Energiahoito

Energiahoidossa käytämme Suomen Energiahoitajien kehittämää BodyMind Energy Balancing Method -hoitomenetelmää, joka perustuu yli 30 energiahoitomenetelmän parhaiksi havaittuihin käytänteisiin. Vuosien opiskelun ja testauksen tuloksena siitä on muodostunut tehokas ja lempeä hoitomuoto, josta on saatu apua monentyyppisissä ongelmissa:

 • asentovirheet
 • kivut ja säryt
 • tunnetason ongelmat
 • immuunijärjestelmän häiriöt ja heikkoudet
 • elimelliset häiriöt
 • stressi
 • unettomuus

Energiahoidossa avataan ja tasapainotetaan kehon energiakiertoa sekä puretaan fysiologista ja emotionaalista stressiä. Näin vapautetaan esteitä kehon oman paranemisprosessin tieltä.

Energiahoito vaikuttaa kokonaisvaltaisesti, mutta asiakkaan tarpeen mukaan hoitoa painotetaan enemmän fyysisen kehon tai tunnepuolen hoitoon. Esimerkiksi asentovirheitä hoidetaan siten, että asentovirheet ensin mitataan, minkä jälkeen niitä korjataan energeettisellä jäsenkorjauksella. Energeettisessä jäsenkorjauksessa puretaan fysiologista stressiä lempeillä energiahoitotekniikoilla, mikä hellittää kipua ja syvien lihasten jännitystä. Tunnepuolen hoidossa puolestaan vapautetaan tunnelukkoja ja emotionaalista stressiä erityisesti hermoston kautta vaikuttavilla tekniikoilla.

Jokainen energiahoito toteutuu kuitenkin eri tavalla, sillä energiahoitaja räätälöi ja toteuttaa hoidon yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Niinpä hoidossa saatetaan käyttää useaa eri energiahoitotekniikkaa hoidettavan tarpeiden mukaan.

Mittaamme hoidon etenemistä hoidon aikana sekä hoitokertojen välillä.

Hoidon kesto

BodyMind Energy Balancing -hoidon kesto on pääsääntöisesti 75 minuuttia, mutta jotkut hoitajistamme tekevät myös lyhyempiä tai pidempiä hoitoja.

Hinnasto

Yhden hoitokerran hinta on 53-89 euroa hoitajan koulutustason ja paikkakunnan mukaan.

Toteutus

Energiahoito tapahtuu hoidettavan tarpeen mukaan osittain seisten tai istuen tai makuultaan hoitopöydällä. Hoito tehdään osin käsillä energiakentästä ja hoidossa käytetään kevyttä kosketusta.

Teemme BodyMind Energy Balancing -hoitoa lähihoitona hoitotilassa tai kotikäyntinä, jolloin hoitaja tuo mukanaan kannettavan hoitopöydän. Osa hoitajistamme tekee BodyMind Energy Balancing -hoitoa myös kaukohoitona, jolloin etäisyydellä ei ole väliä. Tällöin hoitaja viestittää asiakkaalle hoidon kulusta hoidon jälkeen.

Lue lisää energiahoidoista

Perinteinen kiinalainen lääketiede

Perinteinen kiinalainen lääketiede (PKL tai TCM, Traditional Chinese Medicine) on ns. energialääketieteen järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että PKL:ssä ihminen käsitetään energeettiseksi, toiminnalliseksi kokonaisuudeksi, jossa eri osat ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa sekä keskenään että ympäristön kanssa. Normaalitilassa energia, qi, virtaa vapaasti, ja ihminen on terve ja tasapainossa sekä fyysisesti että tunne-elämältään. Häiriötilat qin virtauksessa aiheuttavat eriasteisia oireita ja sairauksia. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmien tavoitteena on palauttaa tasapaino energiakierrossa, jolloin ihminen tervehtyy.

Meridiaani osk:n perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoidoissa käytetään menetelminä akupunktiota, kiinalaista kehonkäsittelyä ja hierontaa sekä sekä qi gong -energiahoitotekniikoita.

Akupunktio

Akupunktiohoidossa ohuita, steriilejä neuloja sijoitetaan tarkoin määriteltyihin pisteisiin keholla. Akupunktiopisteet valitaan alkuhaastattelun ja hoitajan tekemän perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaisen diagnoosin perusteella. Hoito voidaan tehdä myös ilman neuloja energisoimalla akupunktiopisteitä ja kehon energiakanavia käsin.

Akupunktiohoito koetaan yleensä rentouttavana ja virkistävänä hoitomuotona.

Akupunktio on tehokas ja turvallinen hoitomenetelmä, jolla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja. Esimerkiksi Maailman terveysjärjestö (WHO) on laatinut listan sairauksista, joissa akupunktiolla on saatu merkittäviä hoitotuloksia.

Parhain tulos saadaan yleensä yhdistämällä akupunktiota muihin energiahoitomenetelmiin (ns. yhdistelmähoidot).

Akupunktiolla saadaan hyviä hoitotuloksia yleensä erityisesti:
 • akuuteissa ja kroonisissa kiputiloissa: niska-hartiaseudun ja alaselän kivut, eri syistä johtuvat nivelkivut, tenniskyynärpää, rannekivut, päänsäryt ja migreeni
 • ruoansulatusjärjestelmän ongelmissa: vatsakivut, ummetus, ripuli, ruokahalun muutokset
 • allergioiden ja astman hoidossa
 • gynekologisten vaivojen hoidossa, esimerkiksi epäsäännölliset tai kivuliaat kuukautiset
 • unettomuuden hoidossa
 • stressiperäisissä vaivoissa
 • tunnepuolen ongelmissa, esimerkiksi masennus ja jännitys
Kiinalainen kehonkäsittely ja hieronta

Kehon energiakiertoa parannetaan paikallisella tai kokonaisvaltaisemmalla  käsittelyllä, jossa keskitytään kehon meridiaanien (energiakanavien) ja akupisteiden hoitoon. Hoito tehdään käsin pehmeän kosketuksen kautta, jokaisen kehon omilla ehdoilla. Hoito soveltuu akupunktio- ja energiahoitojen lisäksi tai yksistään poistamaan tukkoisuutta, lihasjännitystä, särkyä ja nestekertymiä.

Hinnasto

Yhdistelmähoidot (akupunktio ja kehonkäsittely + energiahoito) 75 min    89 €

Akupunktio:

1. hoitokäynti  75 min    89 €

jatkokäynnit  60 min     73 €

 

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitoja tekee Petra.