Zoom-ohje

Zoomiin osallistuminen

Lähetämme sinulle ryhmäetähoidon infokirjeessä osallistumislinkin Zoomiin. Linkkiä klikkaamalla tietokoneesi aloittaa ohjelmiston lataamisen oikealta sivulta. Tässä menee noin minuutti.

Mikäli ohjelma tai sovellus on jo asennettu laitteeseesi, pyytää laitteesi lupaa käyttää sitä. Hyväksy tämä.

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, lataa sovellus tietokoneelle täältä.

Jos haluat käyttää puhelinta / tablettia, etsi Zoom Google Playsta, AppStoresta tai järjestelmäsi käyttämästä sovelluskaupasta (sovelluksen nimi on Zoom Cloud Meetings).

Kun liityt mukaan, zoom ohjelma pyytää lupaa käyttää tietokoneen ääntä (audio) tai mikrofonia. Hyväksy tämä. Joskus tämä luvanpyyntö saattaa olla todella pieni ja huomaamaton ikkuna vasemmassa alareunassa, joka saattaa jäädä Zoom-ikkunan alle. Joskus tietokone ei pyydä tätä lupaa.

Zoom-sovelluksen käyttäminen tietokoneen selaimessa

 

Zoom-Linkkiä klikkaamalla tietokoneesi avaa alla olevan selainruudun. Mikäli Zoom-sovellusta ei voi asentaa tietokoneeseesi esimerkiksi sen takia, että se on estetty työkoneessa, voit seurata etäryhmähoitoa klikkaamalla kuvan osoittamaa “Join from Your Browser” -linkkiä sivun alalaidassa.

Kaiutin/kuulokkeet

Suosittelemme käyttämään kuulokkeita, mikäli sinulla sellaiset vain on. Voit toki osallistua ilmankin. On tärkeää, että äänemme kuuluu joko kuulokkeista tai kaiuttimista. Jos et kuule ryhmähoitotapahtuman yhteistä aloitusta ohjaavan henkilön ääntä, varmista, että laitteessasi on äänet päällä / riittävästi ääntä.

Videokuva

Videokuvan käyttäminen on vapaavalintaista. Toki meistä on mukava nähdä osallistujat ainakin ryhmätapahtuman aluksi ennen varsinaista meditaatiota. Videokuvan käyttäminen lisää myös vaikutelmaa, että me kaikki olemme Zoomissa enemmän ”fyysisesti” läsnä. Käynnistä/Lopeta video (Start/stop video): Kytkee kameran päälle tai pois päältä.

Mikrofoni

Osallistujien mikrofonit mykistetään automaattisesti Zoomiin kirjautuessasi. Pidä mikrofoni suljettuna, jotta tilastasi kuuluvat mahdolliset taustaäänet eivät häiritse muita osallistujia, ja saamme Zoomin pysymään mahdollisimman rauhallisena tilana. Jos haluat kuitenkin jossain välissä sanoa jotakin, laita mikrofonin äänet päälle näytön vasemmasta alakulmasta kohdasta mykistä/poista mykistys (Mute).

Chat

Chatin kautta voit lähettää viestejä ryhmätapahtuman aloitusta ohjaavalle henkilölle tai kaikille osallistujille. Voit valita chatin valikosta, meneekö viesti kaikille vai vain Zoomin ”hostille” eli yhteistä Zoom-aloitusta pitävälle henkilölle. (Puhelimessa tämä valikko on yleensä alhaalla ”More / 3 pistettä” -valikon alla).